Framover er det Lp og rallylp som er hovudfokus med oss 🙂  I går var det lp og vi fokuserte på ruta som moment. Bjørk er ful av fart og er veldig glad i å trene LP-  ho er så glad i sporten at eg må neste trene litt for henne skuld..  ja eg likar jo å trene ro også eg då 😉 det må eg ha når eg trenar ruta, hovedmomentet er at hund må ligge til kommandoen om enten fri eller fot. Ja kva kan Bjørk gjer for ein pølsebit.

“Ro”, kva har det med lp å gjer…  Det kan jo være holde posisjonen til kommando kommer, det er null (0) på ei prøve kommer hund fra ruta før vi kallar på den.  Som vi ser på filmen ser Bjørk på meg og venter på kommando fot, men ho skal ikkje telle meter å komme litt før kommando, så dette med å få hund fast til kommando kommer handlar det om.  På filmen går eg rett mot tilbake og rett mot igjen ( kl 2 moment), i kl 3 som Bjørk er i går vi i trekant, det er lett for hund å telle meter og komme før ho skal komme, det er betre med ein dobbelkomadoen enn ein knall, for poeng trekk opp mot null er det betre å gå for. Så her skal både Plask og Bjørk, ligg til kommoden kommer om dei så må ha to kommandoer i ei overgangsfase. Det handlar også om å gi signal til meg frå ein hjelpar (td. noko seiar kallinn og eg lystra ikkje) hund ser nemleg fort når noko gir ein kommando og tenker då raskare enn eg.  Detalj trening på dette momentet må til! Og det er så kjekt når noko vil trene også litt LP med oss.

Belønningsplasering bak ruta er vår måte å trene på, men når den blir servert er veldig variabel, den kan komme når ho for kommandoen stå, eller dekk, eller eg seiar versågod frå fot, eller den kommer når ho har gått nokre meter på fot.

Fart ut og igjennom ruta er også ein del av rute trening, men her inne i lokalet vårt er det mest teknisk og gjer det rett, programmering av heile momentet, vi må ha mykje meir plass når vi trenar fart ut til ruta.  

Opparbeide avstandsbelløning er gull vært i all trening og dette har eg god nytte av i all trening.

Springe rett fram igjennom ruta i full fart er momentet, eg ser då rett fram så om eg skulle sei ruta til hund, men eg seir versogod og lar hund springe rett fram langt igjennom ruta, fart handlar det om.

Eller eg seiar ruta og brukar stå moment og seir deretter versogod, begge deler er like viktige ! Måle er rett fram sjølv om det er mange fleire kjegler, folk ringband osv. rett fram til stå kommandoen kommer.

Eg har likevel eit ord «ruta» for det er eit moment,  hund skal sjølv  kunne fokusere på ruta, men vi må ha lært hund å springe rett fram foran oss og tenke ruta når vi stiller oss opp. FART.. rett fram før til det vi vil ha 🙂