Neste sesong har vi mål om å lære meir om rallysporten, trene konkurrere og kose oss med denne sporten. Mine hundar og eg liker sporten, ++ er at det skjer så mykje på kort tid at vi ikkje rekk å kjede oss eller dette ut. For meg er det kaffe eller koffein og for hundane er det trening med pugging, gjennomtrenging av mine signal på dei forskjellige adferdene..

Det tar ikkje så lang tid på å bli god og klatre klasser heller og det like jo eg som er litt konkurranse gal.

Nøkkelen for meg og mine hundar er og ikkje lage restart rutine. 🙂

Når eg trene og lære inn adferd, belønnnar eg mykje og vi puggar adferden slik den skal sitte.. Gjennomtrening i mange forskjellige situasjonar, det gjeld alt vi skal lære frå oss og ikkje tru for mykje at vi kan alt over alt.

Her er Plask på ei lita trening, der vi trena oppstart før flere skilt i rekke. Etter oppstart rutine er det ikkje belønning før vi har gått nokre skilt, gjer vi feil på eit skilt då repeterer vi (ja uten godbit), belønning kommer når vi har gått  nokre skilt.. Plask veit at samme belønning ho fekk før start for ho etter vi er ferdige med eit vist anntall skilt  🙂 Bygge opp utholdeheit kan vi kalle det.

Er det eit skilt eller eit moment som fungerte dårleg, plukkar vi raskt fram dette å trenar det separat etter på.

Som eg brukar å nemne trenar eg individ, så ingen hund eller trenar gjer det likt. Så vi må tilpasse etter kva vi ser og opplever i nuet.