Som eg plar sei, eg trenar det som kommer etter stopp mest. Etter stopp er det mange val ein hund kan få beskjed om, men som eg ser, ja fokuset er nå på mine eigen og ærleg er eg, kan ikkje hund godt nok det signalet som kommer etter stopp, vel hund det den hadde i hodet i nuet.

På dagens tur hadde eg også med eit lite knippe med små dummy og vi tok litt meir avansert trening på Bjørk, så klart det som skjer etter stopp. Pugg, er det rette ordet eg vel å bruke på mine hundar 🙂 resultat skal eg ha og det er at hund gjer det den for beskjed om,  når hund blir trygg på alle signala eller  skjønnar oppgåva gjer hund det den kan, husk det ! Hund gjer alltid sit beste 🙂

Her testar eg  kva Bjørk skjønnar av denne oppgåva, det som kan være vanskeleg er at ho skal fokusere på nærsøket sjølv om eg kasta til begge sider, ho skal jobbe med nærsøket til ho gjer funn, når ho har fått beskjed om det.

Her kommer også det til nytte at hund må vente litt på ny ordre, det er då lettare å få hund på den oppgåva vi hadde tenkt, her må hund lære å vente på rett kommando, ikkje starte før vi gir signal å det må ein være litt perfeksjonistisk på, elles så gjer hund det den hadde i haude sist  🙂

Trene hund er bare så moro !!