Ja no fell eg av og til for fristelsen til å trene Bjørk også, sjølv om det var Plask eg skulle trene, eller analysere på denne treninga. Plask har som kjent etablert ein litt uventa adferd og eg prøver å analysere med  å studere henne utafrå på film. Ho liker seg så bra på fot at ho helde seg der også når eg seier ut.. ja ja, utfordring må ein ha skal ein bli god på hundetrening! Nok om Plask.

Vi tar å analysera Bjørk i staden, 🙂 finn feilen.  Alle dummy var uplassert medan ho ligg i bilen så blindt er det, men ho har sine tankar om opplegget Bjørk også. Denne filmen falt eg pladask for, eg trur nok hadde eg ikkje hatt kamera på oss så hadde eg kalla ho heim, ta eit moment utan kommode gjer vi ikkje på trening så ofte. Eg vil ikkje etablere at ho tenker for mylje sjølv når det er eg som skal vite kva ho skal utføre. Eg gav ho likevel ein stopp signal, ja etter ho hadde stoppa og brukte det til å trene eir bak-ut, kun med orde som signal, reaksjonen klager eg ikkje på ikkje noko av det andre heller.  Det hadde ikkje blidt noko 20 på ein WT, men ein 4 poeng trekk, kanskje 16 poeng, så slik kan vi ikkje trene.

Dette med å få hund lydhør og rask på same tid er måle med treninga, gi alt, men likevel gjør alt så rett som råd.

Vi bruker ein del film for å lese adferd på meg sjølv og på hund, det er det som skjer i nuet vi skal legge vekt på, då ser vi kor lande ligg, kor langt er vi komet i treninga. Malen vår for eit ferdig resultat kan være kjekt å ha, eg ser på det som det vitigaste momente, det å vite kva vi vil ha.

Rake linjer er det aller viktigaste mine hundar skal kunne, men er vi så uheldige at hund går litt skeivt, skal den være så lydhør at vi kan endre retning og kunne stoppe den, kvar som helst, og be den søke, eller springe endå lenge den vegen vi ønskjer.

Hovudlinja rett ut er den som må være rett å god, den er lurast å trene masse på. Er den god kommer ein langt, å sleppe å handle mykje unødig.

Eg sleppe ein liten film til, det handle om å bruke så lite signal som råd, men på apport nummer 3 ser vi, høre vi at eg må inn å handle Bjørk, der vel eg og ikkje bryte av at ho feila, men tar nokre ekstra moment, ei ny stopp litt tilbakekalling og ein ny til høgre.