Plask !

Konsentrerer meg om ein hund eller ? nei eg har to aktive hundar og dei er på to forskjellege nivå og treng ikkje lik trening..

Eg har tabba meg litt på å trene Plask litt for vanskeleg, det er ikkje alltid det er så lønnsamt, ja så no er eg på veg bakover.

Eg må bygge opp igjen linjer på Plask, Plask må ha tru på seg sjølv at dette klare eg og dette kan eg. Det som skjer med Plask, ja no etter ho har hatt løpetid så gir ho minder av seg sjølv på alle måta, går litt inn i si eiga rolege verden.

Plask tenker, ja det gjer ho sjølv om alle som meinare dei kan hund seier at hund ikkje tenker, men Plask tenker på den måten at ho lese bilde og kan telle, eg har henta 1 dummy langt ute, ja no kommer nok noko som eg ikkje veit kanskje, hum er  det berre i mit hovud eller er det sant.

Eg har derfor «slutta» pause, med momenta i linjetrening på Plask, å ja no er det kun lange linjer og helst fot, mellom to eller tre linjer og vi tar ein pause i “vinkel/ stopp å gjer noko annet”. Eg vil ikkje ha ein usikker hund på fot som tenker allereie før ho skal springe, kva i alle dagar er oppgåva  🙂

Trene hund er moro, og ein må faktisk av og til ha ein plan for å knekke koder, Plask er veldig lydhør, snill og god hund..

Plask for derfor nokre ekstra turar åleine no etter løpetid for å bygge på kondisen, eller for at eg skal sjå om det kan hjelpe på dette med at ho blir så roleg etter løpetida. Så nokre sykkelturar blir det på henne, sykle liker eg også så det nesten like kjekt som å trene hund.

Nokre km på sykkel i dag også på meg og flinke Plasken !